Veelvoorkomende problemen met Auto A / C-systemen en hoe deze te verhelpen.

Het gebeurt de meeste consumenten wanneer de kilometerteller van hun auto het bereik van tienduizenden kilometers bereikt. Plots blaast koude lucht niet meer in de cabine wanneer u het nodig hebt. Misschien is het de winter en blaast geen warme lucht het probleem. Hoe dan ook, de cabine bereikt de gewenste temperatuur niet. In dit stuk bekijken we enkele van de meest voorkomende soorten A / C-problemen met auto’s die moeten worden gerepareerd. Daarna gaan we in op een heel eenvoudig protocol voor probleemoplossing. Het doel van het genoemde protocol is niet om u te leren de A / C van uw auto te repareren, maar om u een beter idee te geven van welke van de problemen u misschien tegenkomt. Het doet nooit pijn om een ​​beter idee te hebben van wat u te wachten staat voordat u naar airco den bosch.

De compressor

De compressor is een erg populaire boosdoener. Niet alleen het apparaat zelf, maar de riem die het ook aandrijft. Als u een volledige vervanging nodig hebt, is dit helaas de duurste A / C-reparatie die u hebt kunnen uitvoeren. Meestal wordt de aandrijfriem echter op hetzelfde moment vervangen. Als je toch een aandrijfriem nodig hebt en je veel van A / C geniet in je auto, dan is de reparatie van de compressor zeker de moeite waard.

Verschillende soorten lekken zijn vaak ook van fouten

Een lekkage, van de ene variëteit of een andere, kan heel goed de schuldige zijn waar je mee te maken hebt. Als je systeem prima lucht schijnt te blazen, maar de lucht is niet koud, heb je mogelijk een lek in het systeem dat het vloeibare gas vervoert dat de lucht afkoelt. Systemen met vloeistof zijn niet de enige onderdelen van dit systeem die kunnen lekken. Lekkages in het luchtsysteem kunnen ook optreden. Als de druk van uw lucht enigszins te wensen overlaat, heeft u mogelijk een luchtlek. Het is altijd een mogelijkheid.

Er zijn ook fans en elektronica

Als er helemaal geen lucht wordt geblazen of als het apparaat niet vanzelf komt, kan het een van de ventilatoren zijn of zelfs het elektronische bord dat het apparaat uitschakelt om het te starten. Auto A / C troubleshooting is zeker niet eenvoudig. De reden waarom zou heel duidelijk moeten zijn gezien de vele componenten die we tot nu toe hebben besproken.

Dus hoe los ik mijn systeem op?

De probleemoplossing begint bij de draaiknop die u gebruikt om de airco aan te zetten vanuit het dashboard. Gaat het licht aan? Blaast er lucht? Hoor je iets opkomen? Als je vanaf het begin geen actie onderneemt, zou je heel goed met de elektronica te maken kunnen hebben! Als je een licht ziet maar geen lucht ervaart, zou je met een ventilator te maken kunnen hebben (als je geluk hebt.) De compressor zou echter de boosdoener kunnen zijn, zoals eerder besproken.

Stop niet in de hut

Doe de motorkap open en kijk of de aandrijfriem er is. Het is meestal erg zichtbaar en voedt de aircocompressor en andere apparaten binnen het motorcompartiment. Als u een versnelling ziet voor uw dynamo en een voor de compressor en beide leeg zijn, kan de riem tijdens het rijden zeer goed zijn afgebroken. Het rijden met extra mijlen wordt op dit moment afgeraden! Ongeacht de resultaten van uw DIY-probleemoplossing, breng uw auto naar de dichtstbijzijnde monteur als u uw airconditioning op prijs stelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *